LA-logos-voiceCarla Regina is zangeres, -mezzosopraan-, pianiste en een bijzonder muzikale actrice Ze is zanglerares bij Het Klooster in Woerden, maar ze is eerst en vooral operazangeres en maker van artistiek hoogwaardig muziektheater met als basis opera.

 

Carla Regina begon haar muzikale carrière op 3-jarige leeftijd als pianiste en rondde in 1992 haar pianostudie af aan het Niccolo Piccinni Conservatorium in Bari (Italië). Zij begon aan haar zangstudie op 18-jarige leeftijd bij de Bulgaarse mezzosopraan Eughenia Dundekova en volgde later lessen bij de sopraan Floriana Cavalli, Ze studeerde af in 1996 (kamermuziek) en 1999 (klassieke stem) met Daniela Uccello en Sonia Turchetta aan het prestigieuze Giuseppe Verdi conservatorium in Milaan. Zij volgde masterclasses voor klassieke stem bij Elio Battaglia,Thomas Quasthoff, William Matteuzzi, Valerie Guillorit, en acteercursussen volgens de Strasberg /Stanislavskj methode.

 

‘Naked’ is de eerste voorstelling die Carla grotendeels in het Nederlands heeft geschreven. De voorstelling begint met een operaklassieker, net zoals een opera met een operazangeres begint. Langzaam, maakt de operazangeres plaats voor de vrouw Carla Regina, die zingt, en verhalen vertelt. Verhalen van mensen. Haar verhaal. Een vrouw tussen twee culturen, tussen twee landen: de oude tradities van Puglia, Italië en de moderne gewoonten van haar leven in Amsterdam.

 

Verhalen over identiteit, heimwee, eenzaamheid en bijbehoren. Alle gevoelens door elkaar van de menselijke reis die migratie heet. Verhalen van dochter én moeder zijn, verhalen van een artiest die niet in hokjes past: Zangeres (opera, jazz, pop, folk en Nederlandstalige), pianist en verhalenvertelster. Een verhaal dat gaat over openhartig zijn en je meeste kwetsbare kant aan het publiek laten zien.

Op dit moment speelt Carla haar voorstelling solo en in het Italiaans. Wij verzorgen de subsidiewerving en de zakelijke leiding.

 

www.voiceactually.com