OVER ONS

La Cultuur en Zaken combineert twee domeinen,
die niet altijd makkelijk samengaan.
Toch hebben cultuur en zaken elkaar nodig,
kunnen ze van elkaar leren en uiteraard door elkaar groeien.

Carla, de drijvende kracht achter La Cultuur en Zaken, heeft beide fenomenen in haar bloed. Als liefhebber en organisator van evenementen, theatervoorstellingen en muziekfestivals is ze thuis in de culturele wereld. Tegelijkertijd heeft de zakelijke financiële kant haar nooit afgeschrikt en is ze daarin succesvol: in het schrijven van marketingplannen, fondsenwerving doen en uitoefenen van zakelijk leiderschap.

 

De combinatie van cultuur en zaken bleek een gouden vondst.
Lag dit voor de hand? Terugkijkend misschien wel. Als kind van twee boekhouders speelde Carla al vroeg met de telmachine, maar ze organiseerde op de basisschool ook talentenjachten. Omdat ze er wél bij wilde zijn, maar niet graag zelf op het podium stond. Liever had ze de touwtjes achter de schermen in handen en zette ze anderen in het zonnetje. En dat doet ze nog altijd.

 

Nog steeds combineert Carla het organiseren en produceren van (grote) evenementen met het zakelijke: het lobbywerk bij ambtenaren en politici, het beheren van grote budgetten, het beleid maken en het werven van subsidies. Daarnaast is ze is sterk in het opbouwen van communities en heeft ze het talent om al die mooie plannen met verve in woorden te vatten. Haar  studie Algemene Literatuurwetenschap is daar wellicht debet aan.

 

Het mag duidelijk zijn. Carla houdt van afwisseling. Ze heeft naast zakelijk inzicht een goede pen en een voorkeur voor cultuur en ideële doelstellingen.
En af en toe staat ze nog steeds graag met haar laarzen aan in de modder van een festivalterrein.