Teksten

La schrijft wat los zit en vast, wat los moet komen en wat de wereld in geslingerd moet worden om daar een vaste plek te krijgen. Teksten die een ritme hebben, een structuur die de lezer meevoert en houvast biedt, dat zijn de fijnste teksten om te schrijven, én om te lezen.

La spreekt vele ’talen’ en gebruikt de ‘stem’ die nodig is voor het doel dat bereikt moet worden. Ambtelijke teksten hebben andere codes, én een andere ‘stem’, dan advertenties of bijvoorbeeld persberichten. La past de tekst aan aan het doel en schakelt eenvoudig van een subsidietekst naar een persbericht. Dezelfde boodschap, verschillend verteld in verschillende toonsoort en met wisselende ‘stem’.

La schreef veel, van brochureteksten voor een museum tot correcties van drukproeven, van fictie tot advertentieteksten, achterflapteksten van boeken, websiteteksten en op een bepaald moment ook dat wat tegenwoordig het belangrijkste is, de teksten voor subsidieaanvragen en de projectplannen voor festivals en theatervoorstellingen. Ook schrijft La aanbestedingen voor het bedrijfsleven.

Daar waar er sprake is van fictieve teksten die niet in opdracht zijn geschreven, verzamelt La de teksten hier.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________