LA-logos-dcDutch Cuisine wil aan zoveel mogelijk mensen laten zien hoe creatief, gevarieerd en seizoensgebonden de Nederlandse keuken is. Dutch Cuisine hecht er veel waarde aan om goed te zijn voor mens, dier en milieu via eerlijke en veelzijdige gerechten op het bord.

 

Dutch Cuisine geeft een nieuwe kijk op onze eetcultuur, waardoor nieuwe economische waarden ontstaan. Want de Nederlandse cultuur en creativiteit zijn serious business geworden. Dutch Design, Dutch Architecture en Dutch Fashion zijn wereldwijd klinkende begrippen geworden.

 

Dutch Cuisine is een beweging met veel potentie en kan het huidige imago van onze Nederlandse eetcultuur ombuigen. Van een alledaagse keuken naar een creatieve, duurzame en innovatieve keuken met een unieke signatuur waar iedereen trots op is: de chefkok met zijn gerechten, de producent met zijn producten, de stad met zijn horeca en de BV Nederland met haar Holland branding. Dutch Cuisine is het antwoord op een duidelijke, internationale behoefte aan een overkoepelend lifestyle label voor iedereen die in Nederland bijdraagt aan onze eetcultuur.

 

Om haar doelen geïntegreerd te kunnen realiseren voor de lange termijn heeft Dutch Cuisine vier inhoudelijke programma’s uitgezet, elk met zijn eigen programmatrekkers (managers): Horeca, Cultuur, Gezondheid en Educatie.
Alle activiteiten binnen het programma Horeca zijn erop gericht om op de langere termijn een fundamentele verandering in onze voedselconsumptie en eetcultuur te bewerkstelligen. Dit gaat over een gedragsverandering waar wij onze change-agents – huidige en toekomstige chef-koks – hard voor nodig hebben.

 

Het Cultuurprogramma van Dutch Cuisine is gericht op het benoemen en herontdekken van onze Nederlandse keuken en eetcultuur; ons culinaire geheugen. Onze eetcultuur is ons erfgoed. Het beslaat een enorm rijke geschiedenis. Door de eeuwen heen is de Nederlandse keuken altijd een zeer adaptieve keuken geweest: een unieke keuken met de ‘esthetiek van de soberheid’. Dutch Cuisine brengt onze rijke culinaire geschiedenis breed onder de aandacht van chef-koks, restaurants en consumenten.

 

In het programmaonderdeel Gezondheid van Dutch Cuisine, staat het verband tussen gezondheid en voeding centraal. Voeding heeft een direct effect heeft op onze gezondheid; een verbetering van ons voedingspatroon levert op termijn gezondere mensen op. De chefs van Dutch Cuisine zijn de change-agents die dit eetpatroon positief kunnen beïnvloeden.

 

Het Educatieprogramma van Dutch Cuisine heeft tot doel het gedachtegoed van Dutch Cuisine uit te dragen en onderwijsmodules te ontwikkelen binnen het basis-, voortgezet-, MBO-, HBO- en WO-onderwijs.

 

www.dutch-cuisine.nl