Eigen Werk Theaterteam maakt “theater voor het hart van de samenleving.” De voorstellingen worden gemaakt vanuit persoonlijke verhalen van de makers zelf. Met veel inlevingsvermogen brengt Eigen Werk Theaterteam nieuw geschreven repertoire met muziek als vanzelfsprekende tweede taal. Stevig van inhoud, maar licht van toon. Bij Eigen Werk Theaterteam zijn de voorstellingen nadrukkelijk bedoeld voor een publiek van jong tot oud.

 

Pieter Tiddens, artistiek leider en oprichter van Eigen Werk Theaterteam, heeft in de afgelopen jaren een team om zich heen gevormd. Er is een hecht gezelschap ontstaan dat met veel plezier en energie theater maakt over de echte wereld om ons heen.  Voorstellingen, niet over gemakkelijke thema’s, die aan het denken zetten, uitnodigen tot een gesprek en plezier bezorgen.

 

Al vanaf de oprichting speelt EWT ook buiten de theaters, waar een ander en breder theaterpubliek gevonden wordt en er ruimte is voor gesprekken na het zien van de voorstelling. EWT speelt voorstellingen in theaters, op scholen en BSO’s, op festivals en steeds vaker op ongebruikelijke locaties, door heel het land. Overal kunnen spelen vindt EWT belangrijk om ook kinderen en volwassenen die weinig bekend zijn met theater te bereiken.

 

www.eigenwerktheaterteam.nl

 

Carla Leurs van La, Cultuur en Zaken doet samen met Yvonne Pos de zakelijke leiding voor EWT.