LA-logos-jklZoals de natuur en het universum transformeren, zo zet Jan Koen Lomans zijn Studio JKL om in een interdisciplinaire studio. waarin hij samenwerkt met ambachtslieden, kunstenaars, designers, techneuten en wetenschappers.

 

In een razendsnel veranderende wereld waarin voortschrijdende inzichten en wetenschappelijke ontdekkingen elkaar opvolgen, hebben juist die interdisciplinaire samenwerkingen de toekomst. Voor Jan Koen zijn ze zelfs een noodzaak om zijn vooruitstrevende ideeën om te kunnen zetten in ongekend bijzondere kunstwerken en installaties. Werken waarin hij zijn fascinaties voor de kosmos, natuurfenomenen, de verschillende stadia tussen leven en dood binnen het universum – zoals geboorte, wedergeboorte, transitie en vergankelijkheid – verwerkt.

 

Lomans’ innovatieve ideeën, nieuwsgierigheid, unieke en autonome blik, brengen hem niet zelden tot nieuwe productietechnieken. De start van het maakproces laat hij open als een blanco vel dat langzaam beschreven wordt. Door de controle los te laten is er ruimte voor onverwachtse spannende wendingen. Pas in een laat stadium zet Lomans stappen richting het eindresultaat. Zo komen beeld en verhaal op organische wijze samen en presenteren ze zich als een fonkelnieuw inzicht.

 

www.jankoenlomans.com