logos-NINA-voor-paginaNina Valkhoff is een Rotterdamse tekenaar en muralist die – naast werken in haar eigen stad – ook talloze kunstwerken heeft gemaak in het buitenland, zoals in Buenos Aires, Lissabon en Mexico Stad. Je kan het zo gek niet bedenken of ze heeft er een muurschildering gemaakt: appartementencomplexen, restaurants, woonkamers, winkels, of gewoon op straat. De Rotterdamse wijk Charlois is door Nina opgefleurd met de schildering van een levensgrote naaktkat.

 

Nina heeft een voorliefde voor het beschilderen van grote muren, die ze als het even kan beschildert met planten en dieren. Vrolijke, gekke afbeeldingen, en de dieren mogen best wel een beetje ‘weird’ zijn. Een Rotterdamse portiek wordt weer mooi door een schildering van een grote bloem, en een muur in de Rotterdamse wijk Charlois heeft gezelschap gekregen van een hele grote naaktkat.

 

Hetzelfde soort dieren beschildert ze op tweedehands tassen: een tas met bijvoorbeeld een vlek of een kras erop, kan ze al ‘redden’ door het over te schilderen zodat het uiteindelijk een uniek kunstwerk wordt.

 

www.ninavalkhoff.com