Carla-oud

Carla1Ik organiseer al jaren evenementen, theatervoorstellingen en festivals. Ik schrijf marketingplannen en voer ze uit. Ook pas ik wel op de centjes of regel ze juist. Waarom? Het is zo gegroeid en was misschien wel toeval. Gevalletje van op de juiste tijd op de juiste plaats zijn. Of dat onbewust doen, of misschien wel bewust.  Schrijven is altijd een hobby van me geweest en zo begon het ook in 1993. Na een paar jaar teksten schrijven, vroeg iemand of ik een subsidieaanvraag kon schrijven voor een theatervoorstelling. En die werd toegekend. En ik regelde het. En zo begon het. Bijna in dezelfde tijd werd een organisatie bestolen waar ik jarenlang vrijwillig aan meewerkte. Ik organiseerde een benefietfestival met vrienden en kennissen om geld op te halen. Volgens muziekblad OOR waren we misschien wel de leukste nieuwe opener van het festivalseizoen in 1996. Met veel dank aan mijn muzikantenvrienden van toen overigens, en aan al die anderen.

Op de lagere school school organiseerde ik al talentenjachten. Waarom? Ik wilde erbij zijn, maar niet op het podium staan. Ik trek liever aan de touwtjes achter de schermen en zet anderen in het zonnetje. Organiseren en produceren heb ik nooit als werk gezien, al is het later wel mijn werk geworden. Tel er dan nog even bij op dat ik een kind ben van twee boekhouders en op mijn zesde al met de telmachine speelde, dat ik een studie Algemene Literatuurwetenschap heb gevolgd en al sinds 1993 als zelfstandig ondernemer werk, mét en zonder personeel. Dan heb je het wel zo’n beetje.

Ik houd van afwisseling, van teksten schrijven en beleid ontwikkelen, van het produceren van (grote) evenementen en het lobbyen naar ambtenaren en politici, van het beheren van grote budgetten en het werven van subsidies tot het opbouwen van communities. Ook ‘speel’ ik graag af en toe buiten, al dan niet in de regen.

Ik werkte jarenlang onder de naam La-Events, een organisatiebureau gevestigd in Amsterdam en later in Vlaardingen. De keuze voor de bedrijfsnaam La, Cultuur en Zaken naam komt voort vanuit het feit dat de vlag de lading niet meer dekt na al die jaren. Naast de evenementen en theatervoorstellingen begeleid ik inmiddels ook ondernemers. Ik breng de zaken in cultuur en cultuur in zaken. Het boeit me in grote mate dat bepaalde structuren in het bedrijfsleven zo anders zijn dan in de culturele sector. En we kunnen zoveel van elkaar leren als je dat eenmaal ziet. Niet alleen de cultuur van de ondernemers, maar net zo goed andersom.