De ‘Urban Innovative Illusionary Dance Company’ Oxygen werd in 2025 opgericht door Jennifer Romen (Maastricht, 1996). Deze jonge, ambitieuze choreograaf maakt visueel en immersief werk vol strakke choreografieën en beeldende illusies. Als urban dansmaker volgde ze een onorthodoxe route naar het theater. Ze groeide als hiphop solist uit tot een begrip in de Nederlandse scene en werd zelfs drie keer Europees- én Wereldkampioen.

 

Na vele successen in danscompetities, televisieprogramma’s en het commerciële circuit bracht ze in 2023 haar eerste eigen, avondvullende voorstelling ‘Delusion’. Het was een verbluffende, ontroerende en perfect uitgevoerde coming of age voorstelling die in meer dan vijftig zalen werd opgevoerd. Hiermee kwam haar wens uit om langere artistieke werken te creëren, en haar bestaande publiek mee te nemen, het theater in!

 

Naast het dansgezelschap Oxygen, geeft Jennifer Oxygen ook leiding aan Oxygen Academy of Dance. Samen vormen school en crew een platform voor getalenteerde dansers om zich verder te ontwikkelen en te performen binnen de Urban scene.

 

we-are-oxygen.com