Alle activiteiten bij Stadsnomade vertrekken vanuit de leefwereld en de wensen van jonge mensen. Stadsnomade biedt hen ondersteuning, kansen en belangenbehartiging op het gebied van skateboarden en urban culture.

 

Stadsnomade is gebouwd op drie pijlers of overtuigingen: als eerste dat deelname aan sport en cultuur het welzijn en de weerbaarheid van jongeren bevorderen en dat alle jonge mensen dus toegang moeten hebben tot sport & cultuur waar ze van genieten. Ten tweede dat jongeren hun vaardigheden, competenties en gevoel van eigenaarschap alleen duurzaam kunnen ontwikkelen door zelf mee te doen, mee te denken en mee te beslissen. Als jongeren meer eigenaarschap ontwikkelen en verantwoordelijkheid krijgen, kunnen ze echt groeien. Ten derde dat interactie en plekken voor ontmoeting nodig zijn voor het ontstaan van een gemeenschap waar mensen elkaar kennen, prettig met elkaar omgaan en elkaar helpen en dus gelukkiger zijn.

 

De projecten van Stadsnomade zijn veelzijdig. Er is de Skateschool waar iedereen vanaf 6 jaar terecht kan voor training en begeleiding op maat. Hier draait het niet alleen om skaten maar ook om fysieke en mentale gezondheid, zelfvertrouwen, weerbaarheid en community. Dan is er een ontmoetingsplek voor de lokale divers skate gemeenschap: het Skatecafé. Het outreach programma de Karavaan biedt jongeren met een afstand tot sport & cultuur de mogelijkheid om te kunnen deelnemen aan sport en het plezier ervan te ervaren. SKILLS DIY is een vrij recent project van Stadsnomade waarbij jonge mensen aan hun eigen skills werken én daarbij geholpen worden door de lokale community. Verder is Stadsnomade bezig met de ontwikkeling van een Urban Oasis, een plek voor nieuwe sport- en recreatievoorzieningen dat dagelijks tientallen tot honderden bezoekers zal activeren om te bewegen. Ook aan de Vrijhaven wordt samen met partners hard gewerkt: deze culturele vrijhaven voor jonge, urbane cultuuruitingen biedt jongeren van 15 tot 25 de mogelijkheid om samen te komen en hun eigen culturele identiteit te ontdekken.

 

https://www.stadsnomade.org/

 

La, Cultuur en Zaken biedt zakelijke ondersteuning aan Stadsnomade.