LA-logos-SYmpSymphonie Atlantique is een kleurrijk en temperamentvol nieuw ensemble dat werkt vanuit Den Haag. De groep vertolkt interpretaties van het klassieke en romantische repertoire.

 

Het ensemble, dat zonder dirigent speelt, wordt geleid door de Amerikaanse violiste Rebecca Huber. De musici vormen een hechte groep professionals die hun gezamenlijke muzikale opvattingen laten doorklinken in elke compositie die ze uitvoeren.

 

Vanuit de gedachte dat ‘niets zo gek is als het verleden’ brengt Symphonie Atlantique de geschiedenis tot leven met programma’s en concerten, gesitueerd in een historische setting. Bij deze sfeervolle optredens is een belangrijke rol weggelegd voor het publiek, en worden de regels en etiquette die vandaag de dag in de concertzalen gelden overboord gezet.

 

Het ensemble heeft, sinds zijn oprichting in 2012, al in heel Nederland gespeeld en een tour door Spanje en Mexico gemaakt. Een van de hoogtepunten was het debuut in 2015 in het Amsterdamse Concertgebouw, waar zonder dirigent Händels opera Giulio Cesare werd uitgevoerd.

 

Daarnaast trad de groep de afgelopen twee jaar onder meer op in Muziekgebouw Vredenburg, samen met de Van Swieten Society, met Opera2Day op Festival Klassiek, en in de Nieuwekerk in Den Haag. In de lente zal de eerste cd worden opgenomen.

 

www.symphonieatlantique.com