LA-logos-tdvStichting Tot de Verbeelding wil de verbeelding aanspreken en wordt gefascineerd door het vertellen van verhalen. De verhalen geven een draai aan een bekende wereld waardoor deze er net even anders uit gaat zien. Ze maken de wereld een tikje mooier, brengen meerdere werkelijkheidslagen aan en creëren het gevoel dat er achter elke deur een onverwacht andere wereld kan zitten.

 

Tot de Verbeelding vertelt verhalen door middel van mobiele apps, zogenaamde audiotours, location based games en augmented reality. De verhalen kunnen fictief zijn, of juist non-fictief. De verhalen worden ondersteund door filmpjes, muziek, geluidsopnamen en foto’s. Tot de Verbeelding werkt met mensen die hun sporen verdiend hebben in de theaterwereld als tekstschrijver, muzikant, componist of acteur.

Eén van de succesvolle projecten van Tot de Verbeelding is de Verhalenbank. Op een gewoon stadsbankje dat ergens op een mooi plekje staat – in het park, aan de rand van het water of achter de kerk – kunnen mensen met behulp van hun eigen telefoon en de QR-code die op het bankje staat aangegeven naar een verhaal luisteren.

 

Totdeverbeelding.media
Verhalenbank.eu